THE GLENDRONACH PEATED - jaunā garša viskiju pasaulē
Lai godinātu
GlenDronach agrīno viskija ražošanas mantojumu, destilācijas meistare Dr.
Reičela Barija ir izstrādājusi GlenDronach Peated viskiju, izmantojot tos pašus
principus, kurus gandrīz pirms diviem gadsimtiem noteica GlenDronach dibinātājs
Mr.Džeimss Allardiss. Šajā laikā viskija ražošanas procesā iesala žāvēšana
notika krāsnī, kuru kurināja ar kūdru. Šī procesa rezultātā viskijs ieguva tā
saukto "dūmotu" garšu, un turpmāko viskija buķeti noteica vietējās
kūdras īpašības.
GlenDronach Peated ir izgatavots, pielietojot to pašu metodi. Viskijs ir
nogatavināts izcilākajās Pedro Ximénez, Oloroso šerija un Portu mucās. Šim
retajam GlenDronach viskijam piemīt vaniļas, medus un ogu pīrāga notis, kas
tiek papildinātas ar noturīgu, bagātīgu, dūmotu pēcgaršu. Tāpat kā visiem
GlenDronach viskijiem, arī šim viskijam krāsa ir iegūta dabiski,
nogatavināšanas laikā Spānijas ozolkoka mucās.